• Slider Image

DaaromM zonder Open Coffee Haren

Zoals velen van jullie waarschijnlijk weten heb ik me de afgelopen jaren, naast mijn DaaromM werkzaamheden, ook bezig gehouden met het organiseren van netwerkbijeenkomsten voor OpenCoffeeHaren. Na 9 jaar draag ik stokje daarvan over aan Cyril Krol van Yard IT. Open Coffee Haren nu dus zonder DaaromM.

Waarom?

Waarom deze keuze? Ik vind het nog altijd leuk om te doen, maar soms is wisseling goed om nieuwe en frisse ideeën te krijgen binnen een organisatie. Daarnaast is tijd ondertussen ook wel een dingetje. De tijd die ik (en alle partners) in Open Coffee Haren steek is vrijwillig en dus naast het gewone werk. Ik heb het nooit een probleem gevonden om een deel van mijn tijd voor Open Coffee Haren in te zetten. Bovendien heeft het netwerken mij werk en leuke contacten op geleverd en kun je in theorie dan ook zien als acquisitie. Maar tijd is schaarste en na 9 jaar is het goed voor mij om deze tijd anders in te zetten. Daarom(M) zonder Open Coffee Haren.

Weemoed

Met weemoed kijk ik terug naar 9 jaar leuke bijeenkomsten, ontmoeten van heel veel leuke ondernemende mensen en veel interessante gesprekken. Gesprekken met mensen die met passie over hun vak praten. Om een voorbeeld te noemen. In de eerste jaren van open coffee sprak ik een man die jaren in de financiële branche had gewerkt bij een bank. Door de crisis moest hij daar weg en is toen zijn passie gaan volgen. Zijn passie was personal butler worden. Aan een dergelijke ambitie had ik nooit gedacht. Hij is een opleiding in Engeland (meende ik) gaan volgen en was helemaal enthousiast. Een paar maanden later vernam ik dat hij werk had gekregen voor een sjeik in het Midden-Oosten. Super mooi dat hij zijn passie is gaan volgen én met dit succes.

Weemoed omdat ik de deelnemers aan de bijeenkomsten als een soort collega’s ben gaan beschouwen. Het voelt dan ook een beetje als afscheid nemen bij een baan. Maar gelukkig kan ik nog gewoon naar de bijeenkomsten komen en de mensen dus treffen. Alleen dan niet meer in de hoedanigheid van organisator maar nu als deelnemer.

En dat laatste ben ik ook benieuwd naar. Als organisator was ik de afgelopen jaren best veel in de picture en dat heeft mij zakelijk ook wat opgeleverd. Tegelijkertijd stond het ook een beetje in de weg omdat ik als organisator niet altijd echt kon deelnemen en daardoor soms minder goed een gesprek met mensen heb gehad dan ik eigenlijk had gewild. Daarom(M) zonder Open Coffee Haren.

Netwerken werkt

Wat ik in ieder geval wel kan zeggen na die 9 jaar: Netwerken werkt! Er zijn verschillende manieren van netwerken, doe het op die manier die bij je past, want dat werkt het beste. Voor mij is dat minder commercieel netwerken, maar meer laagdrempelig en persoonlijker. Mijn gesprekken gaan in eerste instantie vaak niet over mijn werk en zijn ook niet gericht om business binnen te halen. Ze gaan bijvoorbeeld over het onderwerp van de bijeenkomst, visie daarop of ervaring ermee. Of we hebben het over de interessante werkzaamheden van een ander. Ik vind het interessant en leer er van. Door dit soort gesprekken bouw je een band op en komt vaak organisch wel ter sprake ‘wat doe jij’ en zo leert men mij als persoon en mijn werkzaamheden kennen en heb ik werk via het netwerk én het netwerk van het netwerk.

Daarom(M) raad ik een ieder aan om te netwerken én te netwerken op de manier die bij jou past.

Ik heb er alle vertrouwen in dat Cyril en Theo (DeJongVanMal) er leuke Open Coffee Haren netwerkbijeenkomsten van maken en wens ze, samen met alle deelnemers, veel plezier!

En dan is het nu tijd

Om mij verder te ontwikkelen. Mijn tijd te spenderen aan DaaromM en de mogelijkheid te hebben nieuwe kansen op te pakken en uitdagingen aan te gaan. Ik heb er zin in! Op naar de volgende 10 jaar van DaaromM, dit is immers mijn jubileum jaar.

P.S. heb je al de Daarom(m)Denker gezien?

Fotograaf: foto’s slider Elise Pragt Pragtplaatjes

Wil je het bericht delen? Dat kan middels deze sharebuttons