• Slider Image

SEA – Search Engine Advertising

Wat is SEA?

SEA is een afkorting voor Search Engine Advertising oftewel online adverteren in zoekmachines. Bekende zoekmachines zijn Google, Bing, Yahoo, Ask enzovoort.

Online adverteren

Online adverteren kan zowel op Search network als Display network

Search netwerk

Online advertenties in zoekmachines (search netwerk) zijn te herkennen aan het woordje 'Ad' of de tekst 'Sponsored'. Onderaan deze pagina een voorbeeld (Nemaco) van een tekstadvertentie en een shoppingadvertentie van op het search netwerk van Google.

Display netwerk

Naast adverteren in zoekmachines kun je ook online adverteren op het displaynetwerk. Dit kan zowel met tekstadvertenties als banners als video advertenties. Deze advertenties kunnen worden getoond op miljoenen aan google gelieerde websites. Bekende voorbeelden zijn YouTube, Blogger, gmail, marktplaats maar ze kunnen ook getoond worden op diverse nieuwssites als de website 'van de bakker om de hoek*. Onder aan deze pagina een voorbeeld van een beeldadvertentie op het displaynetwerk (Staatsloterij)

* mits zij een AdSense account hebben

Social media

Ook kun je online adverteren op Social media, zoals Facebook, Twitter, LinkedIn, Instagram enzovoort. Onder aan deze pagina een voorbeeld van een facebookadvertentie (Bloomon)

DaaromM! online adverteren

DaaromM! kan voor u online adverteren

  • analyseren en adviseren
  • training geven
  • opzetten
  • beheren

Heeft u vragen hierover? Neem contact op.