Maak kans op € 75 google advertentietegoedContact
  • Vindbaar op Google

SEO – Search Engine Optimization

Als iemand online iets zoekt wat aansluit bij uw product of dienst, dan wilt u graag dat uw bedrijf tussen de resultaten staat. In de resultaten staan zowel SEA als SEO vermeldingen. SEA zijn online advertenties, te herkennen aan ‘Ad’, ‘Adv’, ‘sponsored’, de overigens zijn SEO vermeldingen.

SEO

SEA en SEO voorbeeld

Voorbeeld SEA en SEO vermeldingen op het zoeknetwerk

SEO is een afkorting voor Search Engine Optimization oftewel zoekmachine optimalisatie. Zoekmachines zijn o.a. Google, Bing, Yahoo, Ask. SEO wordt in de volksmond ook wel gratis vindbaarheid genoemd.

SEO vermeldingen kunnen bestaan uit links naar de website, links naar social media, naar blogs enzovoort. Hiernaast een voorbeeld van eerst een SEA vermelding (te herkennen aan ‘Ad’) en daaronder de SEO vermelding.

Optimale vindbaarheid is als uw bedrijf zowel bij de SEA als de SEO vermeldingen staan om twee redenen.

  1. Waar uw bedrijf staat kan geen concollega staan
  2. Als u zowel met SEO als met SEA in beeld bent, geeft dit aan dat de pagina van uw website goed aansluit bij de zoekopdracht die men ingetypt heeft. Het is voor u prettig dat u dan vindbaar bent, maar voor degene die zoekt ook prettig om te vinden wat hij/ zij zoekt.

SEO optimaliseren

U kunt uw SEO optimaliseren op technisch gebied, middels content marketing en het strategisch inzetten van social media. Enkele tips hierover kunt u terugvinden in mijn blogs.

Heeft u vragen over uw online vindbaarheid? Neem dan contact op.

Contact