• Vindbaar op Google
  • Slider Image

Google Adwords

Wat is Google Adwords?

Google Adwords (heet tegenwoordig Google Ads) is de grootse aanbieder voor online adverteren. Je kunt hiermee adverteren op zoekmachines ook wel SEA genoemd en op het display netwerk.

Wat is het Search network in Google Adwords?

Google Adwords Search ad voorbeeld
Voorbeeld advertenties op Search Network (tekst en shoppig advertentie)

SEA is een afkorting voor Search Engine Advertising oftewel online adverteren in zoekmachines. Zoekmachines zijn Google, Bing, Yahoo, Ask enzovoort. Online advertenties in zoekmachines (search netwerk) zijn te herkennen aan het woordje ‘Ad’ of ‘Adv’ (afhankelijk van je taalinstelling).

Meer informatie Search Ads

Wat is het Display network in Google Adwords?

Display ad voorbeeld
Voorbeeld advertentie Staatsloterij Display network

Naast adverteren in zoekmachines kun je ook online adverteren op het displaynetwerk. Dit kan zowel met tekstadvertenties als banners als video advertenties. Deze advertenties kunnen worden getoond op miljoenen aan google gelieerde websites. Bekende voorbeelden zijn YouTube, Blogger, gmail, marktplaats maar ze kunnen ook getoond worden op diverse nieuwssites als de website ‘van de bakker om de hoek’

Meer informatie Display Ads

Hoe werkt Google Adwords?

Google hanteert clickkosten (cpc: cost per click). Dat wil zeggen er worden alleen kosten in rekening gebracht zodra men de advertentie interessant genoeg vindt en er daadwerkelijk op klikt. Op deze manier betaalt de adverteerder dus alleen bij geïnteresseerde klanten oftewel goede leads. Hoe hoog deze clickkosten zijn, kan de adverteerder zelf bepalen op basis van hoeveel een goede lead de adverteerder waard is. Er is namelijk geen minimum bedrag.

Het principe  is het samenbrengen van vraag en aanbod. Een klant zoekt iets, typt dit in op een zoeksite en krijgt vervolgens resultaten die allemaal betrekking hebben op zijn zoekopdracht. Om de klant een zo’n goed mogelijk aanbod te doen, bepaalt Google de plaats van de advertentie op basis van een aantal factoren. Door een goede landingspagina en slimme Adwords campagne kun je met minder geld beter vindbaar zijn.

Voor meer informatie over Google Adwords en/of Online Adverteren bekijk ook mijn diverse blogs of neem contact op.

Contact

DaaromM! is Google Adwords gecertificeerd