• Vindbaar op Google

SEO Optimalisatie

Als iemand online iets zoekt wat aansluit bij uw product of dienst, dan wilt u graag dat uw bedrijf tussen de resultaten staat. In de resultaten staan zowel SEA als SEO vermeldingen. SEA zijn online advertenties, te herkennen aan ‘Ad’, ‘Adv’, ‘sponsored’, de overige zijn SEO vermeldingen.

SEO

SEA en SEO voorbeeld
Voorbeeld SEA en SEO vermeldingen op het zoeknetwerk

Search Engine Optimization is zoekmachine optimalisatie. Zoekmachines zijn o.a. Google, Bing, Yahoo, Ask. In de volksmond wordt het ook wel gratis vindbaarheid genoemd.

SEO-vermeldingen bestaan uit links naar de website, links naar social media of links naar blogs enzovoort. Hiernaast een voorbeeld van eerst een SEA vermelding (te herkennen aan ‘Ad’) en daaronder de SEO vermelding.

Optimale vindbaarheid is als uw bedrijf bij beide staat om twee redenen.

  1. Waar uw bedrijf staat kan geen concollega staan
  2. Als u met beide in beeld bent, geeft dit aan dat de pagina van uw website goed aansluit bij de zoekopdracht die men ingetypt heeft. Het is voor u prettig dat u dan vindbaar bent, maar voor degene die zoekt ook prettig om te vinden wat hij/ zij zoekt.

SEO optimaliseren

U kunt uw SEO optimaliseren op technisch gebied, middels content marketing en het strategisch inzetten van social media. Enkele tips hierover kunt u terugvinden in mijn blogs.

Heeft u vragen over uw online vindbaarheid of zoekt u hulp bij uw SEO optimalisatie? Neem dan contact op.

Contact