12 Termen uit de Online Wereld – deel 1

SEO

Search Engine Optimization. Dit houdt in dat men jouw bedrijf op internet goed kan vinden als men op zoeksites (zoals Google) zoekt. Dit is onbetaald, oftewel gratis en daarom erg interessant. Elke zoeksite (searchsite) hanteert zijn eigen regels voor het tonen van resultaten. Er zijn een aantal tips die helpen, zoals een goede landingspagina, goede navigatie op de website, tekst met juiste zoekwoorden, etcetera.

SEA

SEA is Search Engine Advertising oftewel online adverteren. Een verzamelnaam voor diverse betaalde mogelijkheden om te zorgen dat je online beter gevonden kunt worden. Google Adwords is een mogelijkheid, evenals AdMarkt van Markplaats en adverteren op Social media. Bij veel online adverteerders wordt er gesproken over PPC of clickkosten.

SEA en SEO voorbeeld

Voorbeeld SEO en SEA (Google Adwords). SEA staan bovenaan of rechts te herkennen aan ‘Ad’. SEO staat onder de SEA. 

Google Adwords

Adwords is de advertentiemethode van Google. Google is in Nederland de grootste zoekmachine. Meer dan 90% zoekt in Google dingen op internet op (‘googled’). Wie wil dan niet daarop gevonden worden? Google heeft hiervoor een systeem bedacht met legio aan mogelijkheden op de Search Network en/of Display Network. In theorie kan iedereen dit zelf doen in de praktijk is het aan te raden hiervoor een Google Partner (zoals DaaromM!) te benaderen.
 
Op www.daaromm.nl/wat is meer informatie over SEO, SEA en Google Adwords te vinden.

Wil je het bericht delen? Dat kan middels deze sharebuttons

1 comments on “12 Termen uit de Online Wereld – deel 1”

  1. Pingback: Wat kost online adverteren met Google?

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.