• Slider Image

Wat doe jij met de Paasdagen?

De lente is begonnen! De dagen worden lichter, de zon zien we iets vaker, we horen vogels zingen. Er wordt meer gewandeld, gefietst en we zijn al in de tuin bezig. Kortom het buitenleven komt voorzichtig weer op gang. Dat betekent dat de Paasdagen in aankomst zijn. Google zou Google niet zijn als ze geen gegevens verzameld hebben over het online gedrag voor en tijdens de Paasdagen. Voordat ik die gegevens geef, even een vraagje: Wat doe jij met de Paasdagen? Zitten er overeenkomsten tussen jouw plannen en de gegevens hieronder?

De weken voor Pasen

Paasdagen online gedrag

Zoals te verwachten wordt er natuurlijk veel gezocht op paaseieren. Ook huis en tuin doe het zelf is niet helemaal onverwachts (DIY = Do It Yourself oftewel Doe Het Zelf). Wat ik persoonlijk opvallend vind is de vele zoekopdrachten gerelateerd aan dineren.

Lunch en diner

Paasdagen recepten

In 2016 waren in de week voor Pasen maar liefst 12% meer zoekopdrachten naar recepten. Kortom heb jij recepten, ingrediënten of materialen die van belang kunnen zijn voor een Paaslunch, Paasdiner? Dan is mijn advies: Zorg dat je nu zichtbaar bent!

Doe Het Zelf (DIY)

Paasdagen DIY

Staat tussen jouw plannen óók in huis klussen en in de tuin aan het werk? 1 Op de 5 mensen heeft aangegeven deze plannen te hebben. In 2016 noteerde CBS 7,7 miljoen huishoudens. Dat wil zeggen dat maar liefst ca 1,55 miljoen huishoudens het Paasweekend met hun huis of tuin aan de gang willen gaan.

Kortom voor een Retailer met huis en tuin gereedschap, inrichting, doe het zelf materiaal enzovoort een interessant om zichtbaar en/of (online) open te zijn.

Paasweekend

Welke zoekopdrachten worden gebruikt tijdens de Paasdagen?

Paasdagen zoekopdrachten

Aan het begin stelde ik de vraag? Wat doe jij met de Paasdagen? Wilde je ook andere dingen doen dan klussen en koken? In de tabel hierboven staan zoektermen die tijdens de Paasdagen veel gebruikt worden. Dat blijken met name zoektermen met betrekking tot leuke dingen doen ‘in de buurt’, ‘met kinderen’ etcetera.

Kortom is dit voor jouw business interessant? Gebruik dan deze zoektermen in te schrijven berichten op je website, social media, eventuele advertenties etcetera. Zodat deze teksten goed aansluiten bij waar men op zoekt en je daarmee beter zichtbaar bent.

Paasdagen mobile

Mobiele telefoon tijdens Paasdagen

In de tabel hierboven zie je een opvallende verschuiving vanaf Goede Vrijdag tot 2e Paasdag met betrekking tot het percentage mobiele gebruikers. Van gemiddeld ca 45% gaat deze naar 60% en op Eerste Paasdag maar liefst bijna 70% mobiele gebruikers. Deze verschuiving komt met name vanaf desktop gebruik.

Kortom wil jij tijdens de Paasdagen gevonden worden? Zorg er dan voor dat je website mobielvriendelijk is en als je adverteert dan adviseer ik te kijken naar je Bid adjustments (Biedaanpassingen) voor Devices (apparaten).

Samenvatting

Voor en tijdens Pasen extra belangrijk:

  • Doe het Zelf
  • Tuinieren
  • Recepten en dineren
  • Leuke dingen om te doen in de buurt en/of met kinderen
  • Mobiel vindbaar zijn inclusief mobiel gebruiksvriendelijk

Omdat de Lentekriebels begonnen zijn. DaaromM Fijne Paa(r)sdagen.

Heeft u vragen over dit artikel of over hoe u uw vindbaarheid kunt verbeteren? Neem gerust vrijblijvend contact op.

Wil je het bericht delen? Dat kan middels deze sharebuttons