Google Producten – Geografie en Sociaal netwerk (deel 3)

Zoals beloofd hierbij deel 3 over Google Producten. Deze blog gaat over Geografische- en Sociaal netwerkproducten van Google.

Ik benoem niet alle producten, maar wel veel voorkomende en geef een korte uitleg. De diverse producten worden en zijn beschreven in meerdere blogs.

Geografie

Google Maps

Met Google maps kun je kaarten bekijken en routebeschrijvingen vinden. Dit is ook handig voor in de auto. Echter als je een langere reis maakt is Maps minder handig omdat het steeds een kaartdeel download. Zodra je dus buiten die zone bent, moet je een nieuw kaartdeel downloaden en dus online zijn.  In het voorbeeld hieronder zie je de registratie van DaaromM! op Google My Business/ My locations ook terug.

Google Earth

Google Earth brengt de wereld in beeld via satelietbeelden en foto’s. Je kunt zien hoe een huis, straat, omgeving eruitziet. Je kunt het van bovenaf bekijken, maar ook met een ‘streetview’. Misschien heb je weleens een auto zien rijden met een ronddraaiende camera erboven op. Dat zou heel goed een auto kunnen zijn geweest die in opdracht van Google de omgeving in beeld brengt voor o.a. dit product. Hieronder een voorbeeld (met helaas in dit geval een oude foto).

Sociaal netwerk

Google+

Is een sociaal netwerk, net als facebook, twitter, instagram, etcetera, maar dan van Google.  Google+ wordt vaak in verwarring gebracht met Google Mijn bedrijf/ Locations die ik deel 1 van Google Producten blog heb uitgelegd. Dat zijn puur zakelijke platforms met informatie over het bedrijf. Google+ is een platform waarop je dingen kunt delen met vrienden, collega’s, iedereen of eventueel een andere gedefinieerde doelgroep.  Op de ‘startpagina’ vind je de berichten van de mensen en bedrijven die je volgt. ‘Like’ is in dit geval clicken op +1.

Ik adviseer veel bedrijven om berichten te delen op Google+ om het simpele feit dat mijn ervaring is dat actief zijn op Google+ je vindbaarheid op Google.nl/com vergroot. Dit kan in de toekomst uiteraard veranderen, maar tot die tijd hierbij een gratis tip.

Blogger

Dit is denk ik 1 van de bekendste blogplatformen en ook van Google. Veel blogs zijn en worden nog geschreven op Blogger. Het is een gratis product, je moet echter wel inloggen om blogs te lezen en te schrijven. Maar zoals bij veel Google producten het geval is, als je een inlog hebt voor je e-mail (g-mail), dan geldt deze ook voor Blogger, Google+ etcetera.

Hangouts

Is een chatplatform. Vergelijkbaar met de momenteel populaire whatsapp en skype. Je kunt met 1 of meerdere personen chatten, foto’s sturen maar ook videobellen, etcetera. Het is te gebruiken op zowel computers, tablets, smartphones en ja is ook compatibel met Apple (Macbooks, iPads en iPhones).

Overzicht Google Producten Blogs

Deel 1: Internet en Bedrijf

Deel 2: Media en Thuis en op Kantoor

Deel 3: Geografie en Sociaal netwerk 

Wil je het bericht delen? Dat kan middels deze sharebuttons

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.