Google Producten – Media, Thuis en op kantoor (deel 2)

Zoals beloofd hierbij deel 2 over Google Producten. Deze blog gaat over media producten van Google en producten die handig zijn voor zowel thuis gebruik als op kantoor (of misschien zelfs vakantie).

Ik benoem niet alle producten, maar wel veel voorkomende en geef een korte uitleg. De diverse producten worden beschreven in meerdere blogs. (Dus hou mijn site en social media in de gaten). 

Media

YouTube 

YouTube is een enorm populair programma voor het bekijken, downloaden en uploaden van video’s.  YouTube is ook te koppelen met het Google My Business account, Adwords en een aantal anderen. Bij Adwords is het op deze manier eenvoudig om online te adverteren met een video (en overigens ook een aanrader).

Google News

Google News is een nieuwsproduct als nu.nl, nos.nl, etcetera maar dan van Google. 

Google Boeken/ Play Books

Online bibliotheek met miljoenen E-books. Categorieen Handel en Economie, Fotografie, Humor, Medisch. Zowel gratis boeken als betaald. (Erg handig voor bijvoorbeeld op vakantie.)

Google Afbeeldingen

Als je iets zoekt op google.nl/.com is er ook een tabblad afbeeldingen. Hier kun je diverse geschikte afbeeldingen/ foto’s zien van het onderwerp waar je op zocht. Let wel deze foto’s zijn niet altijd rechtenvrij, dus oppassen bij het gebruik ervan.

Thuis en op kantoor

G-mail

Mailservice van Google. Als je je inloggegevens weet kun je overal inloggen op je mail. Alle wijzigingen gebeuren online waardoor het niet uitmaakt of je je mail op je smartphone lees, desktop, tablet, internetcafé of waar dan ook. Je kunt overal je ontvangen en verzonden berichten terugvinden. Overigens zijn veel Google producten gekoppeld aan een gmail account, waardoor het heel gebruiksvriendelijk is.

Google Drive

Google Drive is een Cloud functie, een online opslaglocatie. Op Google Drive kun je bestanden, foto’s, etcetera bewaren. Zoda je waar je dan ook bent toegang hebt tot deze gegevens (mits je ingelogd bent uiteraard). Makkelijk als back-up maar ook voor werken onderweg.

Google Agenda

Online agenda waarin je agenda’s van diverse personen/ onderwerpen  kunt combineren. Gemakkelijk overzicht met kleuren. Beeldscherm aan te passen naar dag/ aantal dagen/ week/ maand/  jaar. Ook dit product kun je gebruiken op je smartphone, tablet, desktop waar je dan ook bent.

Google Translate

Handig voor zowel zakelijk gebruik als privé bijvoorbeeld op vakantie (is ook een app van). Je typt een zin en het wordt voor je vertaald.

Zoals aangegeven zijn er nog veel meer producten, hierboven staan slechts enkele (bekende en minder bekende) voorbeelden.  De volgende blog (deel 3) van Google Producten gaat over Geografie en Sociaal netwerk

Overzicht Google Producten Blogs

Deel 1: Internet en Bedrijf

Deel 2: Media en Thuis en op Kantoor

Deel 3: Geografie en Sociaal netwerk (hou hiervoor mijn site en/of social media in de gaten)

Wil je het bericht delen? Dat kan middels deze sharebuttons

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.