6 Succesvolle Social Media Marketing Strategieën (kort) – deel 2

4. Vergissen of foutjes maken mogen
Is er per ongeluk een keer iets verkeerd gegaan met een bericht dat je geplaatst hebt. Geeft niet. Fouten maken mag. Het bericht hoeft niet verwijderd te worden. Verbeter de fout en geef er een positieve draai aan. Immers fouten maken/ vergissen is menselijk en social media is menselijk!
5. Analyseer
Vergeet niet tussen alle berichten door ook met regelmaat, bijvoorbeeld 1x per maand te analyseren. Wie bezoekt welke media wanneer? Welke berichten doen het goed waarop en op welk moment? Wat is mijn bereik geweest nu en de vorige periode? Wat is de betrokkenheid? Hoeveel acties zijn er genomen? Hoeveel hebben welke pagina bezocht? Et cetera.
6. Blijf actief op Google+
Google+ is, zoals de naam al zegt, onderdeel van Google. Als iemand actief is op Google+ en je zoekt op Google zoekpagina naar dat bedrijf, dan zie je al snel ook de Google+ pagina in de zoekresultaten. Oftewel activiteit op dat account bevordert je gratis #vindbaarheid (SEO) op Google. Alleen dat al maakt het belangrijk om daar actief op te zijn en te blijven. Daarnaast zijn er diverse koppelingen met andere Google producten als YouTube waardoor dit medium erg belangrijk kan zijn.
Bron: o.a. https://www.wordstream.com/blog/ws/2014/01/09/social-media-marketing-strategies

Wil je het bericht delen? Dat kan middels deze sharebuttons

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.