• Slider Image

Microsoft Ads en Bing Ads

Wat is Microsoft Ads, Wat is Bing Ads en meer van dat soort vragen komen met regelmaat voorbij. Het is niet altijd duidelijk wat het is en wat wel of niet de verschillen zijn. Daaromm in dit artikel korte uitleg over Microsoft Ads, Bing Ads, Bing advertising, Google Ads, Google Adwords, Search advertising, etcetera.

Online adverteren

Je kunt online adverteren op verschillende manieren. Op zoekmachines, social media en andere websites

Online adverteren zoekmachines

De twee grootste aanbieders voor online adverteren op zoekmachines zijn Google en Bing. Daarmee kun je zowel op het zoeknetwerk (Search Network) als Display adverteren. Heel eenvoudig gezegd, search is de zoekmachine google.nl en bing.nl waar je letterlijk een zoekopdracht intikt en vervolgens tekstadvertenties op shopping advertenties ziet. Dit wordt ook wel Search Advertising genoemd

Display advertising is adverteren op het Display netwerk. Dit zijn miljoenen gelieerde websites waar je via Google of Bing op kunt adverteren met zowel tekstadvertenties, als beeldadvertenties en videoadvertenties. Bekende voorbeelden hiervan zijn YouTube en Banners, maar ook de ‘bakker om de hoek’ kan hier tussen zitten.

Zie ook https://www.daaromm.nl/online-vindbaar/sea-search-engine-advertising/

Google

Online adverteren op google doe je via Google Ads. In het verleden heette dit Google Adwords. Medio 2018 kwam Google met de mededeling dit om te dopen naar Google Ads omdat dat beter zegt over wat ze doen. Oftewel Google Adwords en Google Ads zijn hetzelfde.

Meer informatie over adverteren via Google Ads is te vinden op https://www.daaromm.nl/google/google-ads/

Bing

Online adverteren op Bing de je via Microsoft Ads. Dit is echter ook hetzelfde als Bing Ads. De zoekmachine Bing is namelijk van Microsoft en Microsoft heeft in 2019 aangegeven de naam van hun advertentietool om te dopen naar Microsoft Ads. Oftewel Microsoft Ads en Bing Ads zijn ook hetzelfde. Voor alle duidelijk Bing advertising is ook hetzelfde.

Meer informatie over adverteren via Bing Ads is te vinden op https://www.daaromm.nl/google/bing/ en https://www.daaromm.nl/bing-zoekmachine/

Indien je vragen hebt, neem dan (vrijblijvend) contact op.

Contact

Wil je het bericht delen? Dat kan middels deze sharebuttons