• Slider Image

Google Ads – Video Ads

Voor adverteren op Google maak je gebruik van Google Ads. Dit is een gratis tool die je kunt aanmaken op basis van je e-mail adres. Maar adverteren op google kan op veel verschillende manieren, zoals Video Ads. Elke vorm van ads heeft zijn eigen mogelijkheden. Afhankelijk van je marketingdoelen en je marketingmogelijkheden kies je een of meer van deze mogelijkheden.

In dit, vorige en komende blogs leg ik meer uit over de mogelijkheden per soort advertentie.

Video Ads in een notendop

Video ads zijn, zoals het woord al zegt, advertenties in de vorm van een video. Deze video’s kunnen getoond worden op Search, Maps, You Tube en Video partners op Display (denk daarbij aan video partner websites en apps bijvoorbeeld op het gebied sport, nieuws, spelletjes, entertainment enzovoort). De ads kunnen zowel op mobiel, desktop als bijvoorbeeld TV scherm getoond worden.

Bij Video ads kun je, net als bij display, je doelgroepen samen stellen gebaseerd op interesses. Affinity audience, dat wil zeggen mensen die interesse tonen in bepaalde onderwerpen en In-Market audience, oftewel mensen die gerichter op zoek zijn en verder richting de koopfase zitten.

Er zijn diverse soorten Video Ads. Afhankelijk van wie, wat en wanneer je je doelgroep wilt bereiken kun je kiezen uit (een combinatie van) de volgende ads.

 • Skippable in-stream ads
 • Non-skippable in-stream ads
 • Video discovery ads
 • Bumper ads
 • Outstream ads
 • Masthead ads

Zoals gezegd wanneer welke advertentie getoond wordt is afhankelijk van de instellingen in combinatie met de zoektermen, getoonde interesses, demografische gegevens, cookies enzovoort.

Wanneer Video Ads

Video ads zijn uitermate geschikt om meer betrokkenheid te creëren, omdat je mensen kunt meenemen in een verhaal. Ze krijgen niet alleen visueel een indruk, maar ook audio en een gevoel bij je product/ dienst of bedrijf. Door de diverse vormen van video ads, kun je de advertenties afstemmen op de verkoopfase waarin iemand zit.

Kosten

Zoals aan het begin vermeld, is de tool Google Ads gratis. Afhankelijk van welk video ads format gebruikt wordt, zijn de advertentiekosten CPM (cost per 1.000 impressions), CPD (cost per day), CPV (cost per view) of CPA (cost per acquisition). Je geeft aan wat je maximale dagbudget per campagne is, op die manier heb je zelf grip op je budget en kun je dit elk moment aanpassen

Voorbereiding

Om je Google Ads zo efficient mogelijk op te zetten moet je voordat je campagnes opzet je zelf een aantal vragen stellen:

 1. Wat wil ik bereiken?
 2. Wie wil bereiken?
 3. Met welke boodschap of product wil ik ze bereiken?
 4. Hoe wil ik ze bereiken?
 5. Wanneer wil ik ze bereiken?
 6. Waar wil ik ze bereiken?
 7. Wat wil ik ervoor betalen?
 8. Voor video ads is het daarbij ook belangrijk – omdat het een goed middel is om betrokkenheid te creeeren – om extra goed na te denken over hoe je over wilt komen, welk gevoel/ welke sfeer je wilt creëren.

De antwoorden op de vragen kunnen per product / dienst anders zijn en ook per product / dienst kun je verschillende fases van interesses (funnel) vaststellen waarvoor elk een andere boodschap, medium gekozen wordt.

De kosten kunnen verschillen per moment, dat gebeurt namelijk op basis van veilingen en de instellingen van de campagne en ad group, maar blijven altijd binnen het dagbudget dat je gesteld hebt. Het kiezen van een passende strategie, indeling en targeting is belangrijk voor het succes van de campagne.

Heb je vragen hierover, laat het me weten.

Contact

Wil je het bericht delen? Dat kan middels deze sharebuttons